Nyheder fra foreningen 2021

Sammenlægning af Tingsted og Systofte Jagtforeninger:

Sammenlægningen er sket. På stiftende generalforsamling den 19. august 2021 blev navnet på den nye, fortsættende forening: GULDBORGSUND JAGTFORENING. Vedtægter for den nye forening blev vedtaget og der blev valgt bestyrelse og revisorer. Der arbejdes på at den nye forening får sin egne hjemmeside samt kommer på Facebook.

Hvalpemotivation.

Hvalpemotivation på Vennerslund Gods, Vennerslundvej 9, 4840 Nørre Alslev. Foregår over 5 gange: 8/8, 15/8, 22/8, 5/9 og 12/9.

Tilmelding til Bjarne Rajczyk, 2346 1778.

Kredsnyheder

Nyheder fra DJ

25. maj 2022
Det er tid til et kredsmesterskab for bueskytterne i kreds 6-7. I år afholder vi arrangementet på Gunderslevholm. Samtidig afholder kreds 8 Det Gyldne Slip.
1. jul. 2022
Den foreløbige vildtudbyttestatistik viser, at vildtudbyttet er faldet med knap otte procent. Man skal dog passe på med at konkludere, vurderer DJ’s jagtfaglige chef.
1. jul. 2022
De nye jagttider er i dag trådt i kraft. Vær bl.a. OBS på at jagttiden for ringdue er flyttet fra den 10. til den 11. november.
1. jul. 2022
Ikke mindst DJ's stand og telt er et besøg værd på Landsskuet i Herning, som efter et par år med corona nu igen slår dørene op for titusindvis af besøgende.
30. jun. 2022
Jægerforbundets online ERFA-møde havde besøg af Søren Egelund Rasmussen fra Miljøstyrelsen, som orienterede om jagtprøven, Vildtforvaltningsrådet og den obligatoriske efteruddannelse.
30. jun. 2022
Ikrafttrædelse af den reviderede vildtskadebekendtgørelse sker alligevel ikke pr. 1. juli, sådan som det var forventet. Det sker formentlig den 1. januar 2023.

Jagt i Sverige

Vil du som dansker på jagt i Sverige, skal du - ligesom de svenske jægere - betale en årlig vildtplejeafgift.
Afgiften gælder for ét år ad gangen (1. juli til 30. juni det følgende år.)
Vildtplejeafgiften er pt. på 300 svenske kroner.

Naturvårdsverket har en hjemmeside, hvor du bl.a. kan betale dit "jaktkort", når du er registreret som bruger. For at registrere dig og få adgang til siden skal du have en email-adresse. Du kommer til hjemmesiden ved at følge dette link:
Svensk Jagttegn
Når du har registreret dig, kan du betale dit "jaktkort" med VISA eller Mastercard.
Du kan også tjekke om dit jaktkort er betalt samt registrere dig til jagt på ulv og los.
Bemærk i øvrigt, at det IKKE længere er muligt at betale afgiften hos Kassaservice i Sverige, ligesom Det IKKE er muligt at betale vildtplejeafgiften med check.

Våben ind og ud af Sverige
De svenske myndigheder forlanger, at du tolddeklarerer våben og ammunition, før du rejser ind i Sverige. Dette kan gøres ved at holde ind i tolden både ved ind- og udrejse, men det letteste er at gøre det over internettet, hvilket accepteres fuldt ud af myndighederne.
Her kan du tolddeklarere på Tullverkets hjemmeside (Husk, at du senest 10 dage efter hjemkomst skal afregistrere våbnene på Tullverkets hjemmeside). Link til Tullverkets hjemmeside:
Indførsel af våben til Sverige

Ud over tolddeklareringen skal du altid medbringe gyldigt dansk jagttegn, evt. riffeltilladelse samt gyldigt EU-våbenpas. Har du ikke et EU-våbenpas kan du udfylde ansøgningen ved at følge dette link: Ansøgning om EU-våbenpas. Du skal udfylde en blanket for hvert våben du ønsker anført i våbenpasset. Blanketterne finder du her: Blanket til våben, der skal anføres i våbenpasset
Husk du skal have forlænget / fornyet dit våbenpas hvert år da gyldigheden er afhængig af om du har indløst dit jagttegn.

Knæk og bræk.